ATB
Puzzeltocht

Er op uit!

Geniet van het buiten zijn. In de verte de horizon. Het landschap wisselt voortdurend en het uitzicht is telkens weer anders.

Kijk, dat is Texel.
Aan het eind van de dag blikt u terug en ziet u de route die u gewandeld of gefietst heeft weer in uw gedachten. Prachtig toch?

Fietsroutes en –puzzeltochten

Wilt u het moois van Texel ontdekken en beleven?
De fietsroutes en fietspuzzeltochten die wij voor u uitzetten voeren u langs mooie en interessante plekken van het eiland. Tijdens het fietsen of solexen kunt u een prima indruk opdoen van het fantastische landschap, de natuur en wetenswaardigheden van Texel. De totale fietsafstand kan uiteraard worden besproken!

Kaart- en oriëntatieroutes

Wij zetten een route voor u uit waarbij oriëntatie in het terrein en op de kaart de basis vormen voor de trajecten die de teams afleggen. Uiteraard zijn hierin technieken als kaarthoeken intekenen, afstanden uitzetten en kruispeilingen maken verwerkt!
Desgewenst kunnen er posten met (Texelse) spelopdrachten in het programma opgenomen worden. Welk team is het meest allround en weet kaartvaardigheden goed te combineren met inzet, samenwerking en enthousiasme?

GPS-tochten

Laat u eens leiden door een GPS: de digitale "gids" die u de weg zal wijzen naar meerdere controlelocaties! U kunt ervoor kiezen om te voet of per fiets op pad te gaan. Wij bieden u diverse mogelijkheden:

  • GPS-basistocht
    De ingevoerde waypoints vormen tezamen een interessante route die u (al dan niet in competitie met andere teams) volbrengt.
  • GPS-puzzeltocht
    De basistocht is aangevuld met vragen waarvan het antwoord gevonden wordt bij de bereikte waypoints. Hiermee toont u aan dat u de controlelocaties heeft gevonden. Daarnaast ontcijfert u met de letters van de antwoorden een codewoord.
  • GPS-tocht met spelopdrachten
    Op enkele waypoints wacht de deelnemers een bijzondere uitdaging. Uiteraard mag de groep pas verder als de opdracht naar behoren is uitgevoerd! Een extra dimensie aan de GPS-tocht en een uitstekende mogelijkheid om er met meerdere teams een spannende competitie van te maken!

Fotoroutes

Een beter op uw groep toegesneden programma is nauwelijks denkbaar! Voorzien van een digitale camera gaat u in verschillende teams per fiets of tandem op pad. Natuurlijk heeft u de meest optimale route op de kaart uitgestippeld naar controlelocaties alwaar opdrachten met de camera uitgevoerd moeten worden! Hoe creatief ensceneert uw team vervolgens de opdrachten? De foto’s krijgt u, vanzelfsprekend, als onvergetelijk aandenken aan dit programma op een cd!

ATB-fietsen

Het fantastische ATB-parcours in het bos biedt diverse technische uitdagingen.
Daarom starten we met een instructie over schakelen, remmen, fietshoudingen en veiligheid alvorens het parcours in het bos met ervaren begeleiding gefietst wordt. Na het overwinnen van het eerste hoogteverschil worden de hogere duinen pas echt interessant!
Deelnemers dragen verplicht een helm welke voor aanvang wordt uitgereikt.